Tapetsering Falun

Vi målar & tapetserar i Dalarna

Tapetsering

Ett fint alternativ till att måla om ett rum är givetvis tapetsering. Vi tapetserar med precis den tapet som du önskar och givetvis även tapeter med mönsterpassning.

Att tapetsera ett rum eller en fondvägg är en snabb väg för att göra en rejäl förändring i ett rum och med en väl vald tapet kan få en väldigt lyxig känsla.

Tapeter är väldigt hett just nu

Länge rådde trenden vitt, vitt och åter vitt. Men nu har många börjat våga ta ut svängarna lite mer i inredningen. Med den trenden så har det kommit ut massor med spännande tapeter på marknaden. Särskilt hett just nu är stormönstrade tapeter med originalmotiv eller inspiration från förra sekelskiftet samt från 1970-talet. Det kanske är dags att våga prova på något lite djärvare?

Men även om du tillhör dem som älskar ljust och fräscht så finns det massor med tapeter även för dig. Ljust skimrande, sobert mönstrade eller med en diskret textur kan en tapet med vit bas ge väggarna mer liv än om man endast målar dem med enkel vit färg.

Skulle du tröttna på färgen eller mönstret som du har valt efter ett tag så går det alldeles utmärkt att måla över tapeterna med valfri färg så länge de är i gott skick. Vi hjälper dig gärna.

Tapetsering kräver gott handlag

Att få till ett riktigt jämnt och snyggt resultat vid tapetsering kräver både övning och ett gott handlag. Vi vet exakt hur man ska arbeta med olika tapettyper och på olika underlag så att väggarna blir helt jämna och skarvarna så gott som osynliga.

Det är också viktigt att man är noga med underarbetet och ser till att slipa ner gamla skarvar och ojämnheter för att de inte ska synas genom ytan. Likaså måste man vara noga med att avlägsna äldre, tjocka tapetlager för att undvika bubblor eller att tapeterna lossnar. Vi anpassar alltid underarbetet till varje jobb så att slutresultatet blir både hållbart och ser perfekt ut.

Tapetsering med perfekt resultat. Det får du när du väljer oss!